Leros, Arki och Kalymnos

Fredagen den 16 oktober 2015.

Äntligen ett livstecken från M/Y Xanto med dess besättning. Vi mår förträffligt bra. Har strulat med de internet vi fått tag på. Antingen kontantkort med få Gb. eller internet som inte fungerar när man kommer ut på öarna. Fungerade bra mycket bättre i Turkiet. Efter många om och men genom 4 olika instanser fick vi äntligen ett Grekiskt tax-nummer vilket krävs om man skall teckna avtal med t.ex. Wind vilket vi nu har lyckats med. Vi får se hur detta funkar ? Nåväl, vi befinner oss i Dodecanese-området mellan Kos i söder och Samos i norr. Pendlar mellan olika platser på de vackra öarna Agathonisi, Arki, Patmos, Lipso, Leros och Kalymnos. Leros blir vår vinterhamn där vi lyfter Xanto redan 2 november. Livet i Leros marina går inte att jämföra med Finike. Här åker man hem i slutet av oktober.

113

Visst är det en makrill i fångsten.

123

En liten fin hamn på Arki. Vilken båt skall man välja ?

124

Så här kan man också bo.

126

En sur gubbe på Arki som Anette tvingade prata, och se, efter en stund blev han riktigt trevlig och visade oss hans fiskeredskap. Man skall inte ge upp.

133

Äntligen lyckades vi komma in i ett av alla kapell. Normalt brukar det vara staket och hänglås runt dessa små byggnader. Här satt nyckeln kvar i låset så vi kikade in.

137

Kapellen är ofta välskötta och som sagt dom finns överallt, ibland helt alena på någon liten ö eller på en bergstopp.

138

En vålnad ?

143

Undrar var resten finns ?

147

Kamprad blir man inte av med så lätt.

149

Nyfångade Calamares.

151

En liten matservering vid stranden på Arki där mamman, längst till höger, lagade mycket god mat. Deras specialitet var hemmalagad getost och Ozo.

157

Besök i Leros marina av Elisabeth och Per-Olof med S/Y Swona.

158

Emborios på Kalymnos är otroligt vackert med sandstrand, några restauranger och en mäktig natur runt om. Kan ni få fram att de två bergen bildar två elefanthuvud ?

En särskild hälsning till Kent Lindberg, din kusin Catarinas älsklingsstrand. Till våren är ni här.

2 reaktioner på ”Leros, Arki och Kalymnos

  1. Det där med elefanthuvuden förstår jag inte riktigt……….Men Catarinas favostrand vill jag gärna se. Ha de så gott så länge så får vi höras när ni kommer hem (eller ni får en funkande uppkoppling)

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s