Leros hösten 2015

Vi fortsätter där vi slutade förra året, det vill säga på Arki, denna lilla mysiga hamn med massa trevliga människor.

DSC06053

Naturligtvis hamnade vi på fest i en av tavernorna. Där var både ortsbefolkning och ett gäng från Patmos där någon hade sommarhus på Arki. Stämningen blev helt otrolig med en blandning av alla sorters människor.

DSC06086

Här ett litet exempel på inhemsk dans där det gällde att hålla balansen.

DSC06175

Detta är inte ”dagen efter”. Vi har gått till Leros igen och besöker en av många vingårdar som finns på Leros. Träffade en underbar familj som var stolta och ville visa druvodlingarna och hela tillverkningen.

DSC06177

Naturligtvis bliv det några kartonger med till Xanto.

DSC06169

Detta värmer en gammal etikett-mans hjärta.

IMG_0288

Över till något annat som inte är lika roligt. Som värst under hösten 2015 var det 5.000 flyktingar på Leros. Anledningen till detta var att färjorna strejka så ingen kom vidare. Här sitter Anette med en liten jordgubbe som just kommit med familjen i gummibåt från Turkiet.

DSC06182

En anna Syriansk familj som kommit i samma gummibåt i 12 meter/sek. Just då var dom bara glada att dom överlevde.

DSC06180

Så här får dom bo med gamla presenningar som skydd från ovan och wellkartonger som madrasser.

DSC06113

Precis bakom oss hade vi fyra volontärer från Danmark som arbetade i princip dygnet runt för att hjälpa dessa stackars människor. Båten hade dom köpt i Kroatien och seglat bort till Leros. Fyra riktigt goá grabbar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s