Bozburun och Datca med omnejd, september – oktober 2014

DSC05178

Hej alla góa människor ! Börjar detta inlägg med frukost, tänk er en nybakad varm brödkaka, rikligt med smör, Gäsene hushållsost med några skivor färsk gurka eller paprika samt en riktigt god kopp kaffe, mums.

DSC05180

Efter några dagar i Marmaris och Ciftlik lägger vi kurs mot Bozburun. Alacrity, Ayfer och Pegasus är redan förtöjda i marinan. På programmet idag stod det Mjölke kl. 16.00. Några meter från marinan ligger en fin sandstrand som passade bra för dessa övningar.

DSC05182

Ing-Marie har talang för detta spel. Håkan knyter händerna av spänning. Vi berättar inte vem som vann men det var inte vi.

DSC05184

Nina lika koncentrerad men aj aj, någon mm vid sidan om.

DSC05185

Här har vi en som tröttnade på att han inte fick röra våra ”pinnar”. Bättre att fånga krabbor och fisk.

DSC05188

Årtalet fick vi inte fram, men medge att affischen sitter fint i en liten Turkisk by som Bozburun.

DSC05190

Ayfer på väg till Paradis Buku, Xanto är som vanligt bara ute och fluktar. Vi tog en liten sväng in i olika vikar för att eventuellt återkomma dit efter vi varit i Datca och förnyat vår transitlogg som var på upphällning.

DSC05192

Gäller att tjudra stol och parasoll, från vad vet vi inte riktigt, parasollen var nerstucken i sanden någon decimeter, jaja.

DSC05197

Efter att ha legat på ankare 2 dagar i norra hamnen i Datca tillsammans med Pegasus och fått fixat ny transitlogg lägger vi ut och går en bit öster ut till Kurusa Buku. Ett mycket trevligt område med camping och lägenheter som förmodligen många turkar från Istanbul och Ankara åker till för att koppla av. Rent och snyggt och lätt att förflytta sig i området.

DSC05204

Här träffar vi på en dam på campingen som är bosatt i Istanbul men som älskade denna plats att relaxa på.

DSC05201

Nu var det dax igen !

DSC05206

Runo och Anette ger sig av på en tur en bit upp i bergen. Agneta och Thomas som för tillfället inte går så bra hittade i stället en mysig plats under ett parasoll där det fanns Effes.

DSC05212

Här ligger de två lustjachterna, Pegasus och Xanto.

DSC05225

Utan att undervärdera våran Melker så har vi här en ståtlig tupp, fötter stora som handflator, fjädertäckta ben men ack så vek kam.

DSC05228

Ni som har följt vår gamla blogg vet ju att när mästerfotografen Anette är igång så hittar hon det mesta och denna gång kanske även av det bästa.

DSC05233

Heja Kamprad !

DSC05239

Vi sparade det bästa till sist.

DSC05231

Förstår turkarna från Istanbul med 16 miljoner människor och 2 miljoner taxi att detta kan vara avkoppling.

DSC05251

Från Kurusa Buku tar vi oss en liten bit till Dirsek. Här sitter babe och undrar vad som har hänt i hans vik. 35 båtar som ligger kors och tvärs, det var bättre förr.

DSC05249

Men tiden står inte still, eller gör den ?

DSC05252

Runo beger sig ut på fiske i Dirsek-bukten och se, en Oktipus för 4 personer, men hur skall vi tillreda denna varelse ?

DSC05254

Varelsen är i alla fall bra på att klättra och suga sig fast i allt som finns i närheten, här går vi upp på Xantos stege.

DSC05258

Mästerdykaren själv, Runo Blom, har nu daskat bläckfisken 40 gånger i berget, börjar bli spak, jag menar octipussen. De fiskare som vi frågade om råd bara skrattade så vi fick klara oss själva, vilket vi naturligtvis gjorde, gamla fiskare som vi är. Tillbaka till våra båtar, bläckfisken är rensad. Kastrull med vatten, vatten direkt från havet. Massor med dill och en öl, koka 1 timma. Mina vänner, det blir som svensk krabba. Lite andra tillbehör = KANON, tack Runo.

DSC05260

Hej på en stund till Pegasus, vattnet ser väl ganska skönt ut. Vi går vidare tillbaka till Marmaris där vi förhoppningsvis skall få ordning på vår generator.

DSC05261

Roligt att se att även guletter sätter segel ibland.

En reaktion på ”Bozburun och Datca med omnejd, september – oktober 2014

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s