Hej alla igen !

Nu försöker vi oss på ett litet inlägg som spänner sig ett antal månader tillbaka i tiden. Efter upptag och övervintring på Leros var vi kvar i Egeiska havet fram till sommaren då vi förtöjde Xanto i Olympic Marina över sommaren 2016. När vi kom tillbaka till Grekland i september gick vi genom Korintkanalen och hamnade i Joniska havet som är betydligt lugnare när det gäller vindar. I Joniska har vi farit kors och tvärs och besökt en mängd trevliga öar och platser. Lämnade Xanto i Gouvia Marina på Korfu över vintern.

Vintern tillbringade vi i Spanien i Torre de la Horadada där vår dotter Annica och Håkan köpt ett hus. Vi åkte ner den 16 december och blev kvar till 9 mars. Julen firade vi tillsammans med familjen Liljekvist och Håkans far ”Bullen” Leif med Emily. 24 mars bar det iväg till Korfu för att färdigställa båten som legat i sjön över vintern. Den 28 mars kom Anette ner och efter att ha bunkrat och putsat lägger vi ut och går söder ut till Paxos.

IMG_0418

Var nere en sväng i november för att serva båten samtidigt var Trond där för att också pula med sin båt. Vi tog en liten biltur söder ut på Korfu för att vila oss lite.

DSC06713

En vacker vy med snö på topparna borta i Albanien.

IMG_0447

Julen som sagt firade vi i Spanien. Här står fru Olsson och funderar på vad som finns i paketen i tallen.

IMG_0445 (1)

Två dagar efter vi kommit ner till Spanien kom det ett oväder dom inte hade upplevt på 20 år. Det var att hålla sig inomhus eftersom gatorna helt plötsligt förbyttes till floder.

IMG_0450

Delarna till pepparkakshuset hade blivit betydligt fler i frakten ner. Men Ebba får ihop det med hjälp av lim och glasyr samt lite mothåll under tiden det torkar.

IMG_0451

Litet men fint.

IMG_0457

God dessert efter en god måltid.

IMG_0467

Ja så var det dags igen. Några dagar efter familjen Liljekvist åkt hem vaknade vi till detta snöoväder. Temperaturen stod på +1 och enligt spanjorerna var det det värsta ovädret på 96 år. Vilken tur man får vara med om detta.IMG_0511

Här är innergården från en av altanerna.

IMG_0512

och här är vyn från tak altanen eller solariet som spanjorerna kallar det.

DSC06725

Nu har vi tagit oss till San Miguel tillsammans med Gerd, Christer, Rigmor och Thore. Meson el Prado är en mycket trevlig restaurang.

DSC06726

Här kommer hela sällskapet.

DSC06729

Två stiliga karlar.

IMG_0533

Naturfotografen Anette har varit framme.

IMG_0531

Vi kom inte fram till om det var gåsmat eller kattmat men tydligen tyckte båda det var gott.

IMG_0529

En slurk vatten till måltiden satt fint.

DSC06739

Blue and green !

DSC06734

Här ligger vi tillsammans med tre andra båtar i Lakka på norra Paxos.

DSC06736

En liten mysig by där lugnet fortfarande styr.

DSC06738

DSC06741

Som sagt, ingen trängsel i början av april.

DSC06732

DSC06733

Naturligtvis några klockor som slutkläm på detta inlägg.

Vi önskar alla våra vänner ett riktigt bra år fram över så får vi se när nästa inlägg kommer. Kanske inte ett år emellan.   Ha d !