Hej alla vänner, nu var det ett tag sen.

Vi kom ner till Finike den 15 april för att bo på hotell. Xanto lyfte vi på landbacken innan vi for hem. Ett större arbete har utförts under vintern. All bottenfärg skulle skrapas bort, vattenslipning, tvättas med thinner. Därefter ev. gelcote, vattenslipning igen + thinner. 4 lager med epoxy sedan primer och 2 lager med antifouling-bottenfärg. Allt arbete har kontrollerats av Runo och Håkan som var på plats, vilket vi uppskattat mycket, tack, tack.

DSC05582

Propellrar, roder och trimplan stryker vi med Velox Plus. 2 gånger primer och 2 gånger Velox. Håller två år utan någon beväxning. Något att tänka på hemma i Sverige. 21 april sjösatte vi Xanto och livet återkomm med raska steg.

DSC05594

Anette och Laila hinner naturligtvis med att besöka en av skolorna i Finike som har stort uppträdande med dans och musik.

DSC05602

För att inte prata om all mat som mammorna (”anne”) hade gjort.

DSC05607

Den 27 april lägger vi ut från Finike, känns lite vemodigt efter tre övervintringar, många upplevelser och alla trevliga människor vi mött men så är ju båtlivet. man möts och man skiljs, ibland möts man igen på helt andra ställen. Efter ankring i Gökaya, Kekova lägger vi kurs mot Göcek och Seagull Bay. Kommer ikapp Indigo, Kalle och Louice som tycker att vinden är lite svag för att segla.

DSC05610

Ett sista foto på bikuporna. Att dess innevånare har färgat vår båt gul mer än en gång är redan glömt.

DSC05613

Måven skulle behöva fräschas upp med lite färg, kanske Ahmet fixar detta någon gång de närmsta åren. Tindra låg en bit ifrån oss på boj i Fhantom grave, Harriet och Curt kom över på eftermiddagsfika.

DSC05618

Efter Seagull tar vi en tur över till Fethiye där Indigo befinner sig. Louice fyller år och det blir Classic Yachts på kvällen.

DSC05622

Vi hann även med att besöka Catarina och Michael som vi träffade första gången i Alanya. Dom har köpt en mycket trevlig lägenhet i Fethiye ovanför Marinan där deras båt ligger.

DSC05625

En fin bild på ståndare och pistiller tagen av naturfotografen Anette.

DSC05628

Tänk vad mycket man kan ha ölburkar till, undrar om det går att leva utan ?

DSC05633

Lollo och Pelle med S/Y Froggy låg i Göcek när vi kom in. Väntar på besök. Pelle fyller år och kommer vandrande med Lollo och tårta till Marina Turk där vi hade placerat oss. En mycket trevlig kväll.

DSC05640

Lotta och Håkan har mönstrat på i Göcek. Här har vi fått besök av Royne med S/Y Elina som ligger för ankare i viken jämte oss. Herrarna löser världsproblemen.

DSC05643

Tillbaka ytterligare en gång till Seagull Bay, tar lilldingen in och sedan en promenad över till Kapi Creek. Olsson börjar få igång sin höft.

DSC05644

Det hade ju varit lättare med den här men…. fasen, någon har snott batteriet.

DSC05646

Lite längre upp i bergen hade getterna fått killingar, visst är dom söta.

DSC05647

Här står Håkan Börjesson i egen hög person, kanske njuter av utsikten ? Väl nere i Kapi Creek möter vi på Catarina och Michael med några vänner.

DSC05653

Nu var det länge sedan !

DSC05661

Undrar vad det här trädet heter ? Kan berätta att det växer ute på Amigos. Var ju bara tvunget att äta Abbes fisk. Lika gott som vanligt.

DSC05662

Vad det beträffar trädet så säger geten usch !!    Finns ju inga blad !!DSC05668

Mamma behöver lite getmjölk till köket.

DSC05669

Blev väl en dryg liter.

DSC05675

Vi avslutar Amigos med denna ståtliga varelse som väckte oss halv fem på morgonen. Tuppen ville inte vara med på samma foto.

DSC05679

Xanto har ett litet problem som förmodligen ingen annan båt har haft. STOPP i ena toatanken. Men då rycker Royne Skiftnyckel in. Vi ligger jämte varandra i Sersele Bay, syd Göcek. Efter mycket slit och tankearbete ger vi upp. ”Rensningslocket” sitter där det sitter. Enklare med en kopp kaffe och en wirre.

DSC05682

Nu har vi ankrat i Kocabache. Håkan simmar in till stranden och städar lite. Hoppas ni ser blommorna.

DSC05683

Vad gör man inte för damerna !   (vattnet är varmt och mjukt)

DSC05685

Fint !

DSC05688

Med tanke på toatankar och slangar, Olsson har införskaffat en Kärcher med 160 Bar inklusive en ”Iller” som skall rensa allt. Här avslutar jag och går in på nästa sida som ju hamnar överst.

3 reaktioner på ”FARVÄL TILL FINIKE APRIL 2015

  1. Så roligt att läsa om era eskapader och se era fina bilder! Nu har vi varit hemma i ca en månad och vädret är blää. Men det har varit underbart att få krama om alla nära och kära. Kramar från Stråvalla

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s